Visie, ervaring en implementatiekracht

Vrijblijvend gesprek?

06-52540568

Stap voor stap ...

1. Bedrijfsscan en Potentieel bepalen

2. Ambitie en Doelen stellen

3. Plan van Aanpak met Focusgebieden

4. Programma Management, met implementatie- en project teams

5. Leiders coachen, adviseren en helpen met IMPLEMENTEREN

6. Resultaten monitoren, bijsturen en successen vieren

Te omvangrijk? Ik luister en bevraag graag uw specifieke situatie. Wat heeft uw organisatie nodig?

Mijn voorstel en aanpak zijn altijd op maat.

Belangrijke focusgebieden

Teamwork en Leiderschap
Geen team zonder leiderschap. Geen samenwerking zonder gemeenschappelijk doel en plan. Een leider geeft vertrouwen en verantwoordelijkheid aan zijn team en leeft altijd het voorbeeld. 'Als het lekt, lekt het door het dak!'  Durf te leren van fouten en van elkaar.

Hoe is uw organisatie ingericht? Shift teams, project teams, management teams. Heeft elk team een leider, een doel en een plan?

5S en Veilig werken
Het ontwikkelen van teams en eigenaarschap op de werkvloer vraagt ontwikkeling van teamleiderschap. Dit alles start met 5S, orde, netheid en veiligheid op de werkvloer. Standaardiseren, afspraken maken en elkaar hierop aanspreken. Teams willen en kunnen impact maken. Dit is leuk, verbindend en resulteert in betere prestaties en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wie zijn de leiders van uw teams op de vloer? Hoe haalt u het beste uit uw medewerkers? Hoe laat u uw medewerkers impact maken?

Continue Verbeteren-Verliezen Reduceren
Verliezen kosten geld en geld verspillen is natuurlijk jammer. Maar mensen, dieren en onze aarde 'verspillen' om geld te verdienen is onacceptabel. Leer verliezen 'zien' in de breedste zin van het woord en accepteer ze nooit. Zoek altijd éérst naar de bronoorzaak, dan pas naar de oplossing en nóóit naar een dader.

Kent u de verliezen in uw organisatie? Heeft u verbeter- en verduurzamingsdoelen gesteld? Zijn er projectteams die hieraan werken? Is de werkvloer voldoende betrokken? Zijn er routines die de werkvloer in de lead zet en de staf en leiding ondersteunend maakt?

Klimaat Neutraal Produceren
De footprint van uw onderneming is een belangrijk verlies dat u de komende jaren zult (moeten) elimineren. Met behulp van de MilieuBarometer van Stimular geef ik u inzicht waar uw staat en waar de aanknopingspunten voor verbetering liggen. We maken een meerjarenplan om uw duurzaamheidsambitie waar te maken. De deadlines bepaalt u zelf.

Kent u de footprint van uw organisatie? Waar kunt u de meeste impact maken? Publiceert u de duurzaamheidsambitie en resultaten al op uw website?

Product Portfolio Verduurzamen
De grondstoffen en verpakkingsmaterialen van uw producten bepalen voor ca. 90% de footprint van uw bedrijf. Vooral dierlijke grondstoffen en grondstoffen van buiten de EU hebben een zeer hoge impact op milieu en maatschappij.

Welke dierlijke grondstoffen kunt u vervangen door plantaardige of zelfs door circulaire grondstoffen? Kunt u producten met een betere Nutriscore ontwikkelen? Kunt u minder of gerecyled verpakkingsmateriaal inzetten? Wilt u ook naar 100% eerlijke ingrediënten?

Implementatie

De meeste plannen falen, omdat ze wel bedacht, maar niet geïmplementeerd worden. Als je iemand een opdracht hebt gegeven, wil dat nog niet zeggen dat het geïmplementeerd is. Hoe krijg je iets nieuws in beweging?

Aan WIE geef je de opdracht? Wat heeft deze persoon nodig om het tot een succes te maken? Kennis, kunde, bevoegdheid en erop aangesproken worden.

Geef je een TAAK of een DOELSTELLING? Een WAT of een HOE? Heeft de opdrachtnemer voldoende invloed op het HOE?

Is de nieuwe taak of routine ergens aan opgehangen? Wordt er met regelmaat naar gevraagd? Heeft het consequenties of MAG JE HET OOK NIET DOEN?

Constructief FEEDBACK geven en er vooral zelf ook naar vragen is een belangrijke sleutel tot succes. Feedback is een kadootje, je bepaalt zelf of je het uitpakt.

 

 

Benieuwd wie ik ben? Ik stel me graag aan u voor.